Best answer

Does anyone have the Facebook Conversions API actually working?


Userlevel 1

Hello,

Given the rollout of iOS 14.5 this week, we’re keen to get the Salesforce → Zapier → Facebook Conversions API working.

However, we’re stuck.

We’ve got the data flowing from Salesforce to Zapier no problem. And it *appears* like we’ve got the data flowing from Zapier to FB Conversion API (we get a success response from FB).

However, in the FB Event Manager, we see this:

 

Which would imply that the events are not getting passed through to FB because there would more than our 1 test event showing up.

If you’ve got this working, can you raise your hand so I can ask you a few questions about your set-up?

Thank you!

Phillip.

icon

Best answer by nicksimard 8 May 2021, 00:08

I’m far from an expert in this domain, but I stumbled my way through setting things up (correctly, I think) but also can’t get anything to show up on the Facebook side of things (both with testing and when the Zap is live). I don’t know where the disconnect lies, since it appears to be going through, based on the success message in my Zap. 

I’d suggest getting in touch with our Support team and referencing this thread, to say that the responses are showing the same problem across multiple users, with no solutions. If there’s a bug then they can create a report and add users to it!

View original

11 replies

Userlevel 7
Badge +10

Hi @phillipadsmith 

Have you tried opening a ticket with Zapier Support? https://zapier.com/app/get-help

Userlevel 1

Hi @Troy Tessalone,

Yes, they directed me here.

Phillip.

Userlevel 7
Badge +10

@phillipadsmith

Have you checked your Zap Runs history details (https://zapier.com/app/history/) for the DATA IN/OUT for each Step to see if there is anything there indicating an issue?

 

Userlevel 1

@phillipadsmith

Have you checked your Zap Runs history details (https://zapier.com/app/history/) for the DATA IN/OUT for each Step to see if there is anything there indicating an issue?

 

Yep, have done so. No errors.

Userlevel 7
Badge +10

@phillipadsmith 

Can you confirm the Zap is triggering as expected?

Can you confirm you’re getting a proper response from Facebook as part of the DATA OUT for the Facebook step in the Zap?

Perhaps provide screenshots to elaborate.

RIP Zapier Conversion API, stopped working

Zapier saying test went successfully 

It’s not showing up in event history

RIP Zapier Conversion API, stopped working

Zapier saying test went successfully 

It’s not showing up in event history

It seems to be the same situation here. Everything ok on the Zapier side, but the API doesn't seem to receive anything, not even a test.

 

Okay I found something related to this here https://developers.facebook.com/support/bugs/3771331922945801/?join_id=f26ee55e4b43ee8

 

Can anyone tell me what this means:

"You can use real user data (hashed email, phone) for identity matching to succeed"

Userlevel 7
Badge +10

I’m far from an expert in this domain, but I stumbled my way through setting things up (correctly, I think) but also can’t get anything to show up on the Facebook side of things (both with testing and when the Zap is live). I don’t know where the disconnect lies, since it appears to be going through, based on the success message in my Zap. 

I’d suggest getting in touch with our Support team and referencing this thread, to say that the responses are showing the same problem across multiple users, with no solutions. If there’s a bug then they can create a report and add users to it!

Userlevel 1

I’m far from an expert in this domain, but I stumbled my way through setting things up (correctly, I think) but also can’t get anything to show up on the Facebook side of things (both with testing and when the Zap is live). I don’t know where the disconnect lies, since it appears to be going through, based on the success message in my Zap. 

I’d suggest getting in touch with our Support team and referencing this thread, to say that the responses are showing the same problem across multiple users, with no solutions. If there’s a bug then they can create a report and add users to it!

 

@nicksimard I’ve already been in touch with the support team -- they directed me here to the community. 🤦‍♂️

Userlevel 7
Badge +10

Hey @phillipadsmith!

I see they’ve responded to you, and we’ve got an open bug report that you’ve been added to. As they mentioned, you’ll be notified via email when that’s been resolved. Again, so sorry about the inconvenience with this!

Reply