Question

Problem connecting to API - Status Code 200 error

  • 11 August 2021
  • 0 replies
  • 418 views

Hello greetings to all.I am trying to connect my API in php with Zapier, the problem is that I get an error and it connects to the API but does not start the session with the API Key.

 

error:

 

In the Headers I am sending the API Key and the Secret:

 

 

And in this way I receive the information in my api_request:

<?php 
    class api_request {
    
        public function send_curl($apikey, $secret, $uri, $method, $data){
        
            try{
                
                $pwd = hash_hmac('sha1', $method . "|" . $uri . "|" . $data, $secret);
                $ch = curl_init($uri);
                
                curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, 0);
                curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, 0);
                curl_setopt($ch, CURLOPT_CUSTOMREQUEST, $method);
                curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);
                curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
                curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array(
                    'Authorization: Hmac '. base64_encode($apikey . ":" . $pwd),
                    'Content-Type: application/json',
                    'Content-Length: '.strlen($data)));
                curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 5);
                curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);

                $result = curl_exec($ch);

                if(curl_errno($ch)){
                throw new Exception(curl_error($ch));
                }

                curl_close($ch);

                return $result;

            }catch(Exception $ex){
                return "Error: ".$ex->getMessage();
            }
            
        }
        
        
        public function send_http_request($apikey, $secret, $uri, $method, $data){
            $pwd = hash_hmac('sha1', $method . "|" . $uri . "|" . $data, $secret);

            $options = array(
                'http' => array(
                    'header' => "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\r\n".
                                "Authorization: Hmac " . base64_encode($apikey . ":" . $pwd),
                    'method' => $method,
                    'content' => $data
                )
            );

            $context = stream_context_create($options);

            return file_get_contents($uri, false, $context);
        }

?>

 

I don't know what mistake I'm making.Any help you can give me would be very useful.Thanks a lot.

This post has been closed for comments. Please create a new post if you need help or have a question about this topic.