Question

My Zap isn't sending emails after the initial test, but it says everything works correctly.

  • 10 August 2023
  • 5 replies
  • 117 views

Hi

 

I have created a zap that looks something like this:

 

WHEN new row added in ‘X’ G Sheet send an email.

In the body of the email I use dynamic fields to take ‘x’ column information (email address) an ‘y’ column for the Name. I ran a test and all was found correctly. I test again but why adding new row in excel and it worked the first time but won’t continue to work. When I open the zap and its reports it says everything is working correctly but the emails are not being sent.

 

Any guidance on how to troubleshoot this?


5 replies

Userlevel 7
Badge +14

Hi @AFBA 

Good question.

Can you post screenshots with how your Zap steps are configured?

 

Help articles about using GSheets in Zaps: https://zapier.com/apps/google-sheets/help

As an alternative, I recommend using Airtable instead of GSheets.

Thank you! I will play with Airtable to see how that goes.

 

In the meantime, I don’t really know what I am doing wrong here lol. I think my problem is within “to” field since I don’t get any errors. The email is not being pulled from the specific column I want to select.

 

Any ideas? 😓

 

Userlevel 7
Badge +14

@AFBA 

You need to map the Email variable from GSheets into the To field.

 

 

No, that is exactly what I am doing, but is not pulling the email. I turned off the zap, I deleted all the info on the sheet, added a couple of rows with different emails to test and nothing.

Userlevel 7
Badge +14

@AFBA 

Make sure to review the available help articles for using GSheets in Zaps: https://zapier.com/apps/google-sheets/help

 

Can you provide updated screenshots with how your Zap steps are configured?

Can you provide a screenshot with the top few rows of your GSheet?

If you are encountering errors, then post as a screenshot.

Reply