Question

Headers in Webhooks

  • 19 June 2023
  • 7 replies
  • 1059 views

Hello, community!

I tried to create webhook, and I set up headers for it. 

But when I did test request Content-type header not the same as in settings.

It came with

Content-Type: application/x-www-form-urlencoded

instead of

Content-Type: application/json

What is wrong? How can I get nessesary Content-Type? It is a reason why my custom service can’t get this request

Sreenshot is added


This post has been closed for comments. Please create a new post if you need help or have a question about this topic.

7 replies

Userlevel 7
Badge +14

Hi @AnastasiiaElina 

Good question.

We’d need to see screenshot proof that the request came in with a different header.

Hi @AnastasiiaElina 

Good question.

We’d need to see screenshot proof that the request came in with a different header.

Hi! There is screenshot from log-file of service:

 

Userlevel 7
Badge +14

@AnastasiiaElina 

Issue is caused by an invalid Payload Type.

 

The Payload Type is a standardized field that accepts these values:

 

If you are trying to use custom JSON, then use the Webhooks - Custom Request action.

 

OBSERVATION

You should remove the last trailing comma.

 

Thanks, @Troy Tessalone 

I tried it, but I met another issue %( 

 

Userlevel 7
Badge +14

@AnastasiiaElina 

It may be related to the missing/fake data being used.

 

@Troy Tessalone hey

Thank you for answers

I tried to “hardcode” data in request - the same result

I can’t understand what I can do 

Userlevel 7
Badge +14

@AnastasiiaElina 

Can you link to the app API endpoint documentation you are referencing?